• Nierbekkenontsteking
  • Blaasontsteking
  • Algemeen

Nierbekkenontsteking

Alles over urineweginfecties

Uroloog bezoek bij nierontsteking en je zorgverzekering

21 maart 2019 geschreven door beheerder Leave a Comment

De uroloog is een specialisatie in de chirurgere, waar men zich bezig houdt met de behandeling van de urinewegen bij mannen en vrouwen. Denk daarbij aan de behandeling van de nieren en blaas, mocht je last hebben van een nier- of een blaasontsteking.

De uroloog doet een groot deel van de behandelingen in die regio. Denk bijvoorbeeld ook aan een vasectomie, soa’s, nierstenen of als er iets met je prostaat aan de hand is. En dus ook bij een nier(bekken)ontsteking.

Zo’n ontsteking is uiteraard heel erg vervelend, en geeft diverse verschijnselen waarvan ze stuk voor stuk heel erg naar klinken.

Bij een ontsteking, kunnen diverse behandelingen plaatsvinden.

Via de huisarts

Als je last hebt van een aantal symptomen van nierontsteking, dan zal je naar je huisarts moeten gaan. De huisarts zal vervolgens waarschijnlijk een urineonderzoek uitvoeren, als inderdaad blijkt dat verder onderzoek noodzakelijk is. Dit kan helaas wel een tijdje duren.

Afhankelijk van de uitslag van het onderzoek kunnen er diverse uitkomsten zijn.

Oplossen via medicatie

In veruit de meeste gevallen zal je medicatie meekrijgen van de huisarts. Nadat er ontdekt is van welke bacterie je last hebt, zal de juiste medicatie voorgeschreven worden. Voordat het volledige onderzoek is gedaan, ben je helaas wel een paar dagen verder.

Hiervoor geldt vanuit de zorgverzekering een vergoeding van de basisverzekering. Je krijgt de kosten vergoed, maar zal zelf wel je eigen risico moeten betalen, en een eigen bijdrage voor de medicijnen.

Bezoek uroloog

In hele ernstige gevallen van bijvoorbeeld nierstenen of een blaasontsteking, zal je huisarts je doorverwijzen naar een afspraak met een medisch specialist. De uroloog in dit geval.

Ook voor de uroloog geldt er gelukkig een vergoeding vanuit je basisverzekering. Bij deze vorm van zorg heb je enkel te maken met een eigen risico die je zal moeten betalen. Hier geldt geen eigen bijdrage voor.

Filed Under: Algemeen

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsorde links




Gesponsorde links

Recente berichten

  • Uroloog bezoek bij nierontsteking en je zorgverzekering
  • Chronische blaasontsteking
  • Nierstenen symptomen
  • Nierbekkenontsteking zonder koorts?
  • Urinekweek

Wist je dat?

Een nierbekkenontsteking geeft normaal gesproken meer en andere klachten dan een blaasontsteking:
pijn in de zij, koorts (38-40 graden), koude rillingen en malaise (ziek-voelen).

Bij een nierbekkenontsteking is het verstandig om te onderzoeken of de afvoer van de ontstoken nier belemmerd wordt door bijvoorbeeld een niersteen.

De combinatie van een verstoorde afvoer en een ontsteking is ernstiger dan een ontsteking alleen, omdat de bacteriën dan niet wegspoelen met de urine mee en zo veel ziekmakender kunnen zijn.

Meteen echo-onderzoek van de nier kan eenvoudig worden onderzocht of hieraan gedacht moet worden.

  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Links

Over ons

Urineweginfecties zijn een veel voorkomend probleem dat de laatste jaren toeneemt. Met name blaasontsteking en nierbekkenontsteking kunnen leiden tot ernstige en blijvende nierschade.

Deze website probeert informatie over deze aandoeningen te geven zodat je dit kunt voorkomen.

Copyright © 2025 · Nierbekkenontsteking-info.nl · Alles over urineweginfecties